Polyamori kan beskrives ganske kort sådan her:
polyamorøs: At elske flere på én gang.
polyseksuel: omhandler personer med en non-binær kønsforståelse, der er seksuelt tiltrukket af flere køn.
Polytolerant: At have sex med andre end sin ”primære” partner. (Primære partner bliver oftere beskrevet som ”den man bor eller bygger rede med”).
Og Cuckolding beskrives kort sådan her: Cuckolding er en fetish hvor en person bliver seksuel opstemt ved synet eller at høre sin partner har sex med en anden.

Polyamori handler om at åbne sit forhold. Der er flere forskellige måder at gøre det på. Ja, nærmest lige så mange som vi er mennesker, for vi er alle forskellige og har lige så forskellige lyster, drømme og punkter hvor vi bliver tændt seksuelt, hvor cuckolding handler om at have et menneskeligt legetøj inde over i soveværelset.
Denne kronik er et interview med en cuckolding mand, fordi begreberne ofte bliver blandet sammen ifølge ham. Og jeg er helt enig. Det kan være svært at jonglere rundt i, hvis man står udenfor, men står du i følelserne, er det nemt at vide, men måske ikke så nemt at udleve. Der kan være enorm skam forbundet med at føle sig anderledes. En lille fact omkring cuckolding, så er det et af de mest søgte ord i pornosøgninger. Så det kunne virke som om at det ikke er så anderledes, som nogle kunne tro?
Jeg er nysgerrig på at høre ham, om hvorfor hans forhold ikke kan beskrives som polytolerant f.eks.? Hvad er deres historie? Hvordan opdagede han, at han er cuckolding?

Inden mit interview, vil jeg drage dig som læser med ind i en bedre forståelse og forklaring omkring det at leve i et cuckold forhold.

Nogle få facts omkring cuckolding:
1. Den moderne cuckold er fuldt ud klar over og bifalder helhjertet sin partners affærer.
2. Lysten og følelsen er ikke kønsbestemt.
3. Seksuel jalousi kan drive dig til at have endnu mere lyst til din partner.
4. Omvendt bliver nogles medglæde enorm, ved at se deres partner tilfredsstillet og lykkelig i situationen.
5. At overgive magten i soveværelset spiller også en rolle for mange. Det i sig selv er en magt.
6. Vi lever i en monogam verden, og det kan være psykologisk og seksuelt tilfredsstillende at overskride reglerne.
7. Er du valgt som sexlegetøjet til en cuckoldings partner. Så er du kun et legetøj. Læg ikke andet i det.

Interview:
Sexolog:
Tusinde tak fordi du vil åbne op omkring et emne som i den grad stadig er tabu. Jeg holder dig anonym, så du kan være hudløs ærlig.
Fortæl kort om dit forhold, for at give læseren et billede af køn, alder og nationalitet evt. Mit første spørgsmål er: Hvordan fandt du ud af at du var cockolding?

Cuckold:
Jeg er en mand i 60’erne, dansker der er gift med en væsentligt yngre Asiatisk kvinde. Har boet i udlandet i mange år. Først i Asien nu i Europa.

Da jeg var 14 år havde jeg et kortvarigt forhold til en 2 år ældre pige. Hun dumpede mig en dag og jeg blev naturligvis rigtigt ked af det, dengang dumpede man hinanden via brev så jeg lod som om jeg ikke havde modtaget det (med det danske postvæsen var det heller ikke dengang specielt svært). Jeg cyklede ud til hendes adresse og ringede på, men ingen lukkede op. Hun havde værelse i kælderen så jeg ville gå om i baghaven og banke på hendes vindue. Det var en varm sommer så hendes vindue stod på klem. Og jeg kunne tydeligt høre at hun havde sex. Først ville jeg gå min vej, men noget holdt mig fast og jeg nød at høre hende blive tilfredsstillet. Som du i din fine oversigt skriver i punkt 4. Og jeg har (tror jeg) på denne måde kunne holde på følelsen af at elske hende, også nu, næsten 50 år senere. Vi talte aldrig sammen efter dette.

Mine senere partnere havde, som mange kvinder, en fantasi med 2 mænd om hende. Det var en måde at leve det ud, men jo ikke helt det samme. Så mødte jeg en kvinde som ikke var til 2 mænd om en kvinde, men som havde det fint med at have elskere. Så hun tog på weekendture indimellem. Vi var, hvad jeg stadig vil betragte som soulmates. Men vi duede ikke til at være kærester. Det var vi godt nok ikke gode til. I virkeligheden nok mere min skyld end hendes. Jeg er for klassisk opdraget tror jeg.

Jeg mødte en kvinde med flere misbrug og andre problemer, vi havde lavvande i kassen så hun ville arbejde som telefondame på en massageklinik. Men det viste sig efter noget tid at titlen telefondame dækkede over noget andet. Igen kom jeg i en speciel stemning. Men mit problem var, at for hende var det arbejde. Ikke for fælles (vores) glæde. Og jeg anede stadig ikke at jeg var cuckold. Det gik i stykker, egentlig ikke så meget pga vores seksualitet, hver især, men en masse ting i et stort sammensurium.

Jeg har haft en del forhold derefter som ikke indbefattede hverken trekanter eller cuckolding. Og da jeg ikke vidste, at jeg var cuckold, så vidste jeg bare, at jeg rent følelsesmæssigt var uforløst. Jeg havde en masse forvirrede følelser, for jeg følte skam over mine fantasier. Jeg turde i langt de fleste tilfælde ikke fortælle min partner om mine ønsker. Og de, jeg fortalte det til afviste mig med “Nej, jeg elsker DIG!!! Og kunne ikke DRØMME om at være sammen med nogen anden” hvilket altid var en mavepuster, men uden at jeg vidste præcis hvorfor, jeg forsøgte jo kun med “kunne det ikke være spændende med en trekant”. Jeg havde ikke andre sproglige muligheder.

Jeg var i mellemtiden kommet op i 50’erne og min, på det tidspunkt, partner skulle på kursus. Vi talte meget i dagene op til om hvad der “normalt” sker på sådanne kurser. Hun legede med, i det hun sagde, ja man kan aldrig vide. Og så tog hun på kursus. Man kan sige, at hun forstod, hvad og hvem jeg er, for 2. gang (min første partner der deciderede gjorde mig til cuckold, gjorde jo også). Men, hvad jeg ikke vidste, hun kunne ikke. Hun sendte besked om aftenen, at hun havde besøg på hotelværelset af en ung mand, og at de skulle tilbringe natten sammen. Hun ville skrive næste morgen, og det gjorde hun med en smuk historie om sex til langt ud på natten, inden de faldt i søvn i hinandens arme. Men da hun kom hjem fra kursus, indrømmede hun, at det var bare en historie, hun ville aldrig være mig utro i virkeligheden. Det svigt jeg følte, ved at være løjet for var ubærligt, og jeg faldt ned i et sort hul.

Der opsøgte jeg så en psykolog og hypnotisør, Fortalte hende om mit problem, og hun sagde, det kender jeg godt, min mand er også cuckold. Det var første gang, jeg fik et ord. Øjeblikkeligt forelskede jeg mig hovedløst i hende (på ingen måde gengældt naturligvis). Hun tog mig ind til 4 hypnose sessioner, Hvor hun gav mig selvtilliden, modet og styrken især, til at bryde ud af mit forhold. Og søge helt specifikt efter en kvinde der kunne være cuckoldress. Jeg mødte en del kvinder, der alle som en, ikke havde forstået, hvad et cuckold forhold var.

Men jeg mødte også en ganske ung pige, hun fortalte mig, at hun kun nød sex, hvis hun var sammen med en fremmed, og tænkte på alle de måder hun kunne fortælle det til sin kæreste. Jeg troede ikke helt mine egne øre, så der gik næsten 2 år, hvor vi blot mødtes for at snakke sammen. Der var intet seksuelt imellem os. Hun mødte en ung mand, som hun var glad for, men ret hurtigt tog hun i byen, tog med en tilfældig mand hjem og nød at tænke på at hendes kæreste kiggede på. Men, da hun kom hjem fik hun i stedet tæsk af en ultra jaloux mand. Det, tror jeg, blev vendepunktet for os begge. Hun tog på tur til sin familie ude i provinsen, men sendte mig lange beskeder på mobilen, om at hun var forelsket i mig. Jeg skrev tilbage til hende, at det var umuligt, jeg var jo meget ældre end hende, hun skulle have en ung mand. Da vi kom tilbage fra hver vores tur ud i landet, mødtes vi og hun sagde: Jeg ER forelsket i dig, og hvis vi bliver par, så kan jeg jo få alle de unge mænd jeg drømmer om. Resten er en romantisk historie som nu har varet i 8 år.

(fortsættelse læs andet afsnit om cuckold forhold her: Cuckolding versus polyamori (2/5))

Sexolog She kan findes på www.sexologshe.dk eller på www.onlineterapeuterne.dk

tak Cottonbro for foto 🙂

Online Terapeuterne