Af sexolog og shaman Sheila Parson.

”Jeg har aldrig hørt min partner sige: Jeg elsker dig. Jeg har haft fire lange forhold i alt i mit liv, og jeg har sagt det til dem mange gange, men de har aldrig sagt det tilbage. Det generer mig også, at det hver gang har været mig som friede til dem. Jeg er 70 år.”

Den besked tikkede ind i min indboks for lidt tid siden, og jeg må sige, at jeg kunne mærke tristheden i hendes ord, og det store savn af bekræftelse som i den grad skreg ud mellem ordene i den korte mail.

Det her er jo ikke et spørgsmål som sådan. Det er en kvinde, som havde brug for at lette hjertet, og det gav jeg hende plads til, for jeg måtte bare kontakte hende, og sige at det må sgu have gjort ondt.

Og ja, det havde det da gjort. Men som hun sagde: ”De skrev det til mig ind imellem”.

Men jeg ville blandt andet også gerne vide, hvad de sagde, eller hvordan de reagerede, når hun sagde: Jeg elsker dig?

”Så krammede de mig bare lidt mere”, sagde hun.

Og hvorfor deler jeg denne historie med jer? Det gør jeg, fordi vi mennesker ofte har en rød tråd i de kærester vi finder. Vi er nærmest magneter for en bestemt type/personlighed. Og det er ikke så mærkeligt, for vi ved jo, hvad som tænder os. Og vi styrer jo heller ikke, hvem vi forelsker os i.

Men hvordan ændrer vi så et dårligt mønster f.eks.?

Det kan vi kun gøre ved at ændre på os selv. Ikke den potentielle fremtidige partner. Ingen kan ændre på andre mennesker. Med mindre de andre mennesker synes, at det er en fantastisk idé og gerne vil ændre på ting og sager. Ellers er det ikke muligt.

Men vi kan altid ændre på os selv, hvis vi vil. Og jeg lover ikke, at det er en nem vej. Jeg kan faktisk sagtens love dig, at det er benhårdt arbejde, og du kommer helt sikkert til at græde og måske til at råbe og skrige også.

At arbejde med sig selv kræver al din energi. Al din hudløse ærlighed. Og al din indsigt.

Du kan gøre det på mange måder. F.eks. kan du finde en coach eller mentor som holder kurser i selvudvikling eller meditation. Eller du kan gå den virkelig sårbare vej og gå i selvterapi. Nogle kan også have gavn af at deltage i mande/kvinde grupper.

Og det som du får ud af at ændre dig – lære dig selv bedre at kende – mærke dig selv tæt på… Det er at du ændrer udstråling. Og i det øjeblik du gør det, så tiltrækker du helt andre mennesker på din vej i livet.

Du vil også selv ændre opfattelse af andre mennesker, i takt med at du ændrer dig. Og det er lige nøjagtig dér, du forelsker dig i mennesker som aldrig har været en del af din personlige røde tråd før.

Og ja, kvinden på 70 har siden meldt sig ind i en fantastisk livsstils yoga klub.

Tak for billede 🙂 Polina Tankilevitch pexels.com

www.sexologshe.dk

 

Online Terapeuterne