Af tantraekspert Thor Sejer Weimar
For mig handler Tantra først og fremmest om at være i nuet – dette øjeblik med alt der er.
Det jeg har oplevet på min rejse, er, at når du først har sagt A til Tantra, ja så er der lige som ikke nogen vej tilbage. Især når du har oplevet på egen krop, hvordan Tantra sætter dig fri som menneske – både sexuelt, kærlighedsmæssigt og spirituelt.
Tantra griber ind og påvirker hele dig – din krop – dit sind – din ånd og alle de forskellige livsområder.
Men hvad er det så det der Tantra og hvad er det der er så anderledes end almindelig sex, kærlighed og parforhold ?
Den første store forskel jeg selv har oplevet, var forandringen fra at føle et pres til at skulle præstere noget bestemt sexuelt i forhold til min kæreste – ja så var der lige pludselig ingen bestemte mål der skulle opnås i form af en eller anden form for orgasme.
Nej nu handlede det om at mødes når man havde aftalt og mødes.
Når man mødes, så handler det om at mærke ind i den energi der er til stede i dette møde og her under mærke ind i, om det er mig eller min partner der “har energien”.
Den der ikke har energien må så blot følge med den der har energien og så er kunsten sammen at følge med energien og der hvor den tager en hen.
Det betyder nogle gange kan det være stille og roligt, andre gange mere vildt og voldsomt…
En anden væsentlig forskel på de almindelige kærlighedsrelationer jeg før har været i, er, at nu blev det Tantriske, sexuelle og kærlighedsmæssige møde sat på dagsorden og skrevet ind i kalenderen, som værende lige så vigtigt som det at gå på arbejde, dyrke fritidsinteresser, venner og familie.
Dette betyder også at de aftalte møder ikke bare aflyses fordi man ikke har lyst, har ondt i hovedet, har menstruation, er for træt o.s.v. – nej man møder op med den energi vi hver i sær har den dag på det aftalte tidspunkt. Og man rummer det som det er og arbejder med dette…

Den tredje store forskel jeg oplevede var det sexuelle.
Her er der ikke fokus på “happy ending” = mandens udløsning / kvindens clitoris orgasme.
Men der er fokus på nydelse, langsomhed, berøring af hele kroppen og flytning af fokus og opmærksomhed væk fra kønnet og ud på hele kroppen som et nydelsesfuldt og sensitivt område for nydelse.
Så jeg gik fra få minutters sexuelt samvær med få sekunders peak oplevelse til flere timers nydelse, vellyst og samvær – et samvær der egentlig ingen slutning har – du kan holde “pause” når du eksempelvis har brug for at sove, spise, gå på job eller lignende.
Og det er let at fortsætte “hvor du slap”.
Resultatet af dette arbejde med den sexuelle energi, er en opbygning af energien i hele kroppen – noget der giver dig mere og mere energi som du kan bringe ind i andre livsområder.
Efter et stykke tid begynder du at se på verden og dig selv “med andre øjne”…

Den fjerde er det at blive opmærksom på forskellige muligheder for hvordan man kan være i relation med hinanden.
Før dette kendte jeg kun til den monogame relation med tilhørende utroskab i det skjulte.
Pludselig blev jeg opmærksom på, at man kunne være i en monogam relation, hvor den ene part f.eks. blev interesseret i at undersøge og arbejde med Tantra, men den anden partner ikke er interesseret. Ja så kan man aftale, at det er ok med den partner der ikke har lyst til Tantra, at den anden finder en ekstern Tantrapartner at arbejde sammen med om disse ting.
Endelig er der mulighed for en åben relation, hvor der aftales hvor i denne åbenhed består.
Om det f.eks. er ok man i forbindelse med kurser i Tantra, fester m.v. kan være seksuelt sammen med en anden end ens faste partner – den man er gift med.

Dette var et lille intro skriv om Tantra – mere følger – god fornøjelse ❤️Thor
læs mere om Thor her
Online Terapeuterne