Af terapeut Sheila Parson

Et klap bagi. Hvad filan betyder det?

Er det et kompliment eller grænseoverskridende adfærd? Eller hvad betyder det for dig, at få et klap bagi?

For mig betyder det, at ”jeg synes du er dejlig og jeg vil gerne i seng med dig” på en sådan lidt nedværdigende måde. Måske er vi mere henne i: ”hey jeg vil gerne knalde dig, men du skal bare lige vide, at der bliver ikke mere end det!” Altså det er selvfølgelig, hvis det er én som ikke er min mand.

Hvis det er min mand, opfatter jeg det stadig som en seksuel tilnærmelse, bare ikke så creepy, men stadig en smule nedværdigende. Og dertil skal siges, at jeg er ordentligt opdraget, så jeg smiler, men jeg lover dig; han får et ordentligt klask tilbage, så hurtigt som det er mig muligt.

Jeg spurgte et par andre mennesker, hvad de syntes om de her klap? Og Maria på 33 svarede: ”Det kommer an på hvem det er. Hvis det er min kæreste, og vi har det godt, så er det okay. Men da min mors kæreste gjorde det på mig, da jeg var 14, så var det virkelig ubehageligt. Allerede dengang følte jeg, at det skulle han kun gøre på min mor, fordi for mig betyder det, at de gerne vil være sammen med mig seksuelt.”

Alexandra på 38 havde en første reaktion: ”Det er bare klamme stoddere.” Efter lidt tænketid, rettede hun det til: ”Nej altså, hvis det er en flot fyr, er det et kompliment. Men er det en gammel fuld stodder, så er det bare klamt. For for mig betyder det, at de vil have sex med mig.”

Lasse på 36 synes at spørgsmålet var alt for simpelt, for: ”hvordan er situationen? Hvem klapper mig bagi? Er vi alene?” Efter lidt snak, fik vi pinpointed en situation, hvor han og jeg er i et rum uden vores respektive partnere, hvor vi alle er monogane, og jeg så klapper ham bagi. ”Dét er ikke okay. Hvis jeg skal klappes bagi, skal det helst være af min kæreste. Men hvis andre gør det, så skal det være åbenlyst. Nej, det er sgu alligevel lidt for underligt, hvis du gjorde det…” Jeg kunne ikke rigtig få ud af ham, hvad det betyder for ham? Måske fordi han rent faktisk sad og udtænkte specifikke situationer i så lang tid, at jeg valgte at gå videre til den næste deltager.

Tommy på 45 svarede: ”Dét er et misforstået komplement desværre. Og det er uden seksuelle undertoner! I gamle dage, var det bare et kompliment, og det vidste alle. For mig er det stadig et kompliment.”

Jeg tænkte på, om min mand mon klappede mange bagi? Ja, Tommy er min mand. Jeg har aldrig set, at han har gjort det, men jeg blev nysgerrig på hans syn, så jeg ventede et par dage. Og en herlig morgenstund, med kvidrende fugle udenfor, sad jeg på toilettet, og min kære halvdel gik forbi mig på vej ud i bad, da jeg så mit snit til at give manden et kærligt kompliments klask i hans popo. Og nærmest før min hånd slipper i det splitsekund klasket tager, siger han muntert: ”Hov hov, dét dér har du vist ikke tid til!”

Og så var det jeg spurgte: ”Hvad blev der af dit misforstået ikke-seksuelle kompliment?” Og det blev igen til en længere snak om, at det er ret komplekst med de der klap, for det betyder virkelig meget, hvem, hvor, hvordan og hvorfor…

Hvis du har en klar holdning til ”et klap bagi”, så gør dig selv den tjeneste, at melde klart ud. Der er måske næsten lige så mange holdninger til det som der er sjæle på denne jord. Og vi har alle forskellige grænser. Snak evt. med din kæreste om, hvor hendes/hans grænse er? Både for at vise hinanden den respekt, men også for at vise hinanden den kærlighed der ligger i vores måde at omgås hinanden på.

Forleden fik jeg faktisk et klap bagi af en klient. Jeg må indrømme, at jeg blev ret rystet og overrasket. Han sagde: ”Det må jeg godt ikke?” Og jeg svarede: ”Denne er gratis, men gør du det igen, får du en lussing!”

 

Tusinde tak for billedet til: Alena Darmel

Online Terapeuterne