Af sexolog Sheila Parson
Det sker, at vi tror, at vi gør alt, hvad vi kan for vores partner. Og sådan føles det måske også.
Da Hr. X ringede forleden via min hjemmeside www.talomdet.NU, så var han godt nok ked af det og frustreret.
Sagen var nemlig den, at han piskede rundt og servicerede sin kæreste. Han gjorde rent, han gav hende kaffe, før hun selv bad om det. Han var faktisk hele tiden på dupperne, for at gøre hendes liv let og behageligt. Og hvad kan problemet så være? Tænker du måske?

Han synes ikke rigtig, at han kunne mærke hendes gnist… Eller kærlighed… Og det gjorde ham jo frustreret.For hun var jo sød og venlig og sagde ofte at hun elsker ham… Det var bare den der følelse.

Jeg er ikke et orakel og jeg rammer ikke altid plet. Og det var måske et longshot at bevæge sig ud i, men jeg spurgte ham, om han kendte til de 5 kærlighedssprog? Det gjorde han ikke, og det gør du måske heller ikke?

For vi har alle brug for at føle os elsket. Særligt af vores kæreste/ægtefælle.

Gary Chapman er forfatter til bogen: ”Kærlighedens 5 sprog”, og de er som følger:

1. Anerkendende ord

Hvis dette er dit kærlighedssprog, sætter du stor pris på opmuntrende og kærlige ord. Du har brug for at høre kærlige og anerkendende ord fra din partner jævnligt for at føle dig elsket. Kritik kan føles som et brud er på vej.

2. Tid til hinanden

Det er afgørende for dig at have tid og oplevelser med din partner, hvis dette er dit kærlighedssprog. Når I bruger tid sammen er øjenkontakt vigtigt for at føle engagement fra din partner.

3. At modtage gaver

For den, der taler dette sprog, er gaver synlige symboler på kærlighed. Det behøver slet ikke at være en dyr gave. Det er meget vigtigere, at den er personlig og tænkt igennem. Det er ikke nok at få to gaver om året. De skal komme jævnligt. Det kan jo sagtens være en sten på stranden. ”jeg så denne og kom sådan til at tænke på dig”.

4. Tjenester

Hvis du taler dette sprog, så skal man overholde en aftale med dig, fordi du oplever et stort svigt ellers. Tjenester som at deltage i hjemmets opgaver ganske af sig selv, vil du opleve som den største kærlighedserklæring.

5. Fysisk berøring

Vi mennesker tror alle umiddelbart, at vi hører til dette 5. kærlighedssprog. Dog har vi jo alle brug for berøring.

Den der taler dette sprog, ser berøring som en synlig kærlighedserklæring, f.eks. at I holder i hånd, når I er ude.

 

Hr. X var bare ikke i tvivl. Hans kæreste er en klar nr. 2 ”tid til hinanden”, ifølge ham altså. Nu må vi se, hvad hun selv siger? Men alt det dejlige her er jo, at nu ved hr. X bedre, hvad han skal gøre, for at gøre hende lykkelig.

Og han selv? Han sagde selv først, at han var en ”fysisk berøring” men da han mærkede efter… Så var han jo nok overe i de ”anerkendende ord”. Hvis ikke han fik dem, så kunne det nogen gange føles som om en skilsmisse var på vej.

 

Tag evt. snakken med din partner, så får I en bedre forståelse, og en bedre mulighed for at udtrykke jeres kærlighed til hinanden.

 

Online Terapeuterne