Aseksuel.

Af sexolog Sheila Parson.

Ca. 1 % af befolkningen er aseksuelle. 60.000 mennesker i Danmark er alligevel en hel del.

Når man er aseksuel, så har man ikke lyst til sex, heller ikke med sig selv. Men nogle har alligevel sex. Enten for at få børn, eller for at gøre en partner glad.

Jeg hører fra en del aseksuelle, at de er lidt frustreret over, at nogle tror, at de så lever i cølibat. Og der vil jeg lige understrege, at cølibat og aseksuel er ikke det samme. Cølibat er selvvalgt, samt man sagtens kan have lyst til at dyrke solosex, når man vælger at gå i cølibat. Hvorimod en aseksuel har ikke lyst til hverken det ene eller det andet, samt det at være aseksuel er ikke et valg. Det er sådan man bare er fra fødslen. Faktisk så siger det dem ikke noget. Livet er godt uden.

Den seksuelle frigørelse tog skammen ud af den seksuelle nydelse. Men frigørelsen lagde samtidig et tungt bånd på de aseksuelle. Det er tabu ikke at have lyst til sex, særligt i teenageårene, hvor alle hormonerne springer rundt i de store klasser i folkeskolen. Som aseksuel kan man hurtigt føle sig udenfor og anderledes.

Nogle aseksuelle føler ligefrem væmmelse ved tanken om sex. Andre synes bare at det er en ligegyldighed. Hvis du tænker, at du måske godt kunne være aseksuel, så kan du eventuelt lære andre at kende med samme følelse ved at kikke på http://aseksuelle.dk/ foreningen for aseksuelle.

Slutvis vil jeg fortælle dig, at du er helt normal. Jeg er født heteroseksuel, og det kan jeg ikke ændre på. Du skal heller ikke tvinges til at ændre på, at du er født aseksuel. Du er perfekt, som du er.

Online Terapeuterne